Rețele calculatoare cu cablare structurată și rețele WIFI

Rețeaua de cablare structurată reprezintă infrastructurape care se dezvoltă întreaga rețea de comunicații dintr-o companie.

1

Cu un sistem de cablare internet bine proiectat și realizat compania dumneavoastră își poate dezvolta oricând rețeaua de comunicații adăugând orice echipament activ și având posibilitatea de a transmite și primi date prin orice standard de transmisie. Reteaua susține toate echipamentele din rețeaua de comunicație (switchuri/routere/servere, calculatoare, telefoane, imprimante și ajungând până la servere, camere video și alarme, sau alte componentele si sistemelor de securitate)

3

Are următoarele avantaje:

-Reducerea costurilor de administrare,
-Mentenanță centralizată și îmbunătățită a rețelei de calculatoare si a  echipamentelor periferice,
-Adăugarea ușoară, de noi echipamente/utilizatori,
-Modificarea amplasamentului calculatoarelor  ușoară,
-Cablarea structurata este independența, cu un design flexibil și modular,
-Administrarea și reconfigurarea facila a rețelei de date,
-Cablarea structurata este o infrastructura unica pentru rețeaua de calculatoare și pentru alte echipamente de comunicații ce se pot pot conecta.

-Dacâ până acum se realizau rețele cu viteze de transfer de 10/100 Mbps și cablare cu cablu UTP Cât. 5E, tendință actuala este de a se realiza rețele cu viteze de conectare de până la 1000 Mbps (Rețele Gigabit) și cablare cu cabluri Cât.6 sau Cât.7.

Proiectarea rețelei de calculatoare

Prima etapa pe care o vom parcurge în proiectarea rețelei de calculatoare este vizualizarea locației clientului, în baza acesteia vom organiza datele proiectului , vom stabili materialele folosite. De asemenea vor fi stabilite traseele de cablu, se vă stabili nivelul de calitate al echipamentelor preferate.
În cadrul acestei etape vom stabili poziționarea porturilor de rețea pe planul locației respectiv poziționarea camerei tehnice.

După aceasta etapa este întocmit un deviz de cablare structurată care cuprinde lista materialelor folosite : cabluri utp, cabluri telefonice , prize simple sau mixte: utp / telefonice , switch-uri , routere , plintă , rack , fibră optică; cost manoperă defalcat: cablare , mufare , găurire pereți , trasare cablu pe metru linear , timpul de execuție, etc.

La cerere, idenficăm și furnizăm echipamentele pasive (priză, patch panel, patch cord, cablu UTP/FTP, fibră optică, rack, accesorii) și active (MC, switch, router)

Instalare – cablare structurată și retelistică:
Pașii care trebuie urmați  când este vorba de o rețea de calculatoare clasică sunt următorii:

-este montat canal de cablu, se cablează UTP ;
-sunt montatate prizele de rețea, sunt instalate switch-uri și routerere ;
-sunt montate rack-uri pentru echipamente ;
-se instalează patch panel, echipamente active și patch cord ;
-sunt testate cabluri și conectică ;
-este recepționată lucrarea și este instruit personalul companiei.

Tipuri de cablari

In functie de mediul de comunicatii pentru care optati, cablarea structurata poate fi prin fire de cupru (transmiterea datelor prin semnale electrice), fibra optica (transmiterea datelor prin impulsuri luminoase) sau wireless (transmiterea datelor sub forma de unde radio, microunde, raze infrarosii sau laser).

Wi-Fi  este numele unei tehnologii populare de rețea wireless care oferă utilizatorilor conexiuni wireless de mare viteza la Internet și rețea.

Daca utilizați wireless pentru acces la internet, conexiunea la internet reala pentru casa dvs. sau scoală este, în general, mai lenta decât dispozitivele de rețea wireless. Daca, de asemenea, mutați cantități mari de date în jurul unei rețele private, o conexiune prin cabluri vă permite că lucrarea să se desfășoare mult mai rapid.

Sunt 4 tipuri principale de rețele wireless:
1-Rețea locala fară fir (Local Area Network – LAN). Leagă doua sau mai multe dispozitive folosind o metoda de distribuție wireless, oferind conexiune prin punctele de acces la Internet.
2-Rețele wireless metropolitane (Metropolitan Area Network – MAN): conectează mai multe rețele LAN fără fir.
3-Rețea fară fir (Wide Area Network – WAN): acoperă zone mari, cum ar fi orașele și alte vecinătăți urbane ale acestora.
4-Rețeaua wireless personala (Personal Area Network – PAN): interconectează dispozitivele într-un interval scurt, în general la îndemăna unei persoane.

Avantajele rețelelor wireless:

Mobilitate – Cu un laptop sau un dispozitiv mobil, accesul poate fi disponibil în întreagă scoală, la mall, într-un avion, etc.

Configurare rapida – Daca computerul are un adaptor wireless, localizarea unei rețele fară fir poate fi simpla. În unele cazuri, vă veți conecta automat la rețele din raza de acțiune.

Cost – Configurarea unei rețele wireless poate fi mult mai rentabila decât cumpărarea și instalarea cablurilor.

Extindibilitate – Adăugarea de noi computere într-o rețea wireless este la fel de ușoară precum pornirea computerului. Asta atât timp cât nu depășești numărul maxim de dispozitive.

Dezavantajele rețelelor wireless:

Securitate – Protejați-vă datele sensibile cu copii de rezerva, rețele private izolate, criptare puternica și parole. Este recomandat să monitorizați traficul de acces la rețea către și din rețeaua wireless.

Interferența – Deoarece rețelele wireless utilizează semnale radio și tehnici similare pentru transmisie, acestea sunt susceptibile la interferențe de la lumini și dispozitive electronice.

Conexiuni inconsecvențe – de multe ori se pierde conexiunea internet din cauza interferenței cauzate de dispozitivele electrice și/sau de elemente care blochează calea de transmisie, conexiunile wireless nu sunt aproape la fel de stabile că cele printr-un cablu dedicat.

Viteza – Viteza de transmisie a rețelelor wireless se îmbunătățește functie de dispozitiv. Cu toate acestea, opțiuni mai rapide (cum ar fi gigabit Ethernet) sunt disponibile prin intermediul cablurilor.

Unde ne gasiti

+40721257755 ; service@ihts.ro  

Complex Fortuna, Intrarea Binelui nr 1A, Pavilion Administrativ, parter, camera 14, sector 4, cod 042159, Bucuresti.   Google Map, aici!

Program

Luni-Vineri: 09-17,30

Parteneri

  • ToshibaLogo Mic
  • Brother Mic
  • sigla Minolta
  • sigla Kiocera
  • 4
  • 5